Hej Kim heter jag!

Jag är fotograf och filmare, eller visuellkommunikatör om man så vill.
Jag har en gedigen utbildning i ryggen, med det vill jag säga att jag är utbildad inom många genrer inom foto och film. Jag kan därför gå in i de olika mentala roller man behöver för vitt skilda typer av uppdrag, för att ge ett tydligt exempel som jag tror att många förstår.

Om jag t.ex filmar ett nyhetsinslag så behöver jag tänka på ett sett och har en uppsättning regler och förväntningar att förhålla mig till, om jag gör en reklamfilm för din produkt eller tjänst så är det andra förväntningar och regler som gäller, och om jag gör en musikvideo så förändras förväntningarna igen och reglerna finns egentligen inte alls längre. Samma tänk gäller förstås för stillbilder, nyhetsbilden, reklambilden och konstbilden kräver alla ganska olika tankesätt och har olika regler och förväntningar att förhålla sig till.

Utöver dessa bild- och principmässiga kunskaperna så besitter jag såklart stor teknisk kompetens om min utrustning och de programvaror jag använder. Jag kan jobba helt i studio med blixtar och annat artificiellt ljus, eller fota utomhus i det härliga solljuset som alltid har sin naturliga charm. Självklart så kan jag också kombinera de båda arbetssätten för de tillfällen då det passar. Jag vet hur jag ska ställa in min kamera för att uppnå vissa speciella effekter, som i den bild som ligger som omslag på porträtt här på förstasidan, ja den är fotad så. När det inte räcker till så kan jag spexa till det ordentligt i Photoshop, eller bara plocka bort den där irriterande finnen som alltid ska dyka upp när man ska till fotografen.

Kort sagt jag tar mig an stora som små uppdrag, stillbild och video, verklighetstroget som tillspexat, allt utifrån dina behov!
Back to Top